Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

Workshop Second Screen Engagement


   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
terug

Deadline nadert voor deelname UvdT2

Deadline nadert voor deelname Uitgeverij van de Toekomst2

Tot en met woensdag 4 januari a.s. kunnen bedrijven zich aanmelden voor deelname aan het innovatieproject ‘Uitgeverij van de Toekomst 2’. Voor het project is zowel binnen als buiten de uitgeverijsector grote belangstelling.

Augustus dit jaar zijn GEA consultancy en Stichting Informatie Media Innovatie met 35 deelnemers van start gegaan met het gezamenlijke innovatieprogramma ‘Uitgeverij van de Toekomst’. Als vervolg daarop bereiden GEA en SIMI momenteel het project ‘Uitgeverij van de Toekomst 2’ voor. Doel is het realiseren van innovaties bij maximaal 40 kleine en middelgrote uitgeverijen, of bedrijven in aanpalende sectoren, met behulp van een IPC-subsidie ten behoeve van de deelnemende uitgeverijen.
Voor ‘Uitgeverij van de Toekomst 2’ hebben zich inmiddels al meer dan 20 uitgeverijen aangemeld.

Collectief innoveren
‘Uitgeverij van de Toekomst 2’ is een op innovatie gericht samenwerkingsverband van kleine, middelgrote tot grote uitgeverijen, alsmede van ‘branchevreemde partijen’ die bijvoorbeeld zijn gericht op augmented reality, gaming of media-exploitatie. De ondernemers werken in het collectieve project met elkaar samen en kunnen op individueel niveau profiteren van de gemeenschappelijke innovaties. Deze gemeenschappelijke innovaties worden vertaald naar de specifieke wensen, eisen en behoeften van de eigen organisatie.
‘Uitgeverij van de Toekomst’ is een innovatieprogramma speciaal voor uitgevers die willen innoveren naar nieuwe businessmodellen en crossmediale inzet van hun content en tevens de efficiency in het vervaardigingproces willen verbeteren. Het programma is gericht op de innovatie van het uitgeef- en redactionele proces, resulterend in kansen voor nieuwe uitgeefproducten en -diensten.

Subsidieregeling
De beoogde subsidie bedraagt € 25.000,- per onderneming voor een periode van twee jaar, ter dekking van de kosten verbonden aan de collectieve én daarop afgestemde individuele innovatieprojecten. De eigen financiële inbreng van een deelnemer is € 12.500,- en zijn bijdrage in tijd 417 uur.
 
Centrale thema’s
Voor het netwerk zijn vijf concrete innovatiethema’s c.q. projecten benoemd die door een uitgeverij, een kleine coalitie of een groot collectief van deelnemende uitgeverijen zal worden uitgevoerd:
1.     ontwikkeling van crossmediale content-, verkoop- en distributiekanalen;
2.     ontwikkeling van online en mobiele applicaties;
3.     social media publishing en netwerken;
4.     innovatie uitgeefprocessen en redactionele workflow;
5.     nieuwe uitgeef- en dienstverleningsconcepten en beheer van klantrelaties door inzet van Customer Relationship Management (CRM).

Naast de concrete realisatie van innovaties is aandacht en organisatie vereist voor het gezamenlijk ontwikkelingstraject, waarbinnen ‘visie-ontwikkeling, scenarioplanning en strategiebepaling’ kan worden uitgevoerd.

Voor bedrijven die in principe geïnteresseerd zijn in deelname aan dit uitdagende innovatieprogramma wordt een korte inventarisatie gemaakt van hun prioriteitstelling in innovatiethema’s. Op grond hiervan wordt besloten of en in welke vorm een bedrijf deelneemt aan ‘Uitgeverij van de toekomst 2’.

Planning
Tot en met vrijdag 30 december 2011 bestaat er voor bedrijven de mogelijkheid interesse in deelname te bevestigen aan het secretariaat van ‘Uitgeverij van de Toekomst’, via een e-mailbericht aan info@gea.nl met het onderwerp ‘deelname Uitgeverij van de Toekomst’.


 
reageer 1 reacties
 
 
 

Ik heb dit artikel geeilkd ! en volg je ook via bloglovin :DGoed waarom ik wil winnen? Ik vind smokey eyes prachtig! Spijtig genoeg heb ik deze nog nooit uitgeprobeerd.Je denkt : waarom niet? Nou omdat ik dat niet kan, daar zal iemand me echt bij moeten helpen..Ik wil deze zeker uitproberen maar .... hoe kan je iets uitproberen als je het niet hebt? :D Simpele maar originele reden :DNee serieus, ik zou er zo blij mee zijn! Ik heb ook erg kleine ogen, dus het zou mijn ogen veel opener maken waardoor mijn gezicht beter uitkomt! liefs
hrxwXUDygPTkWtYVBuu  VbNpnzdD 19-06-2012 03:00:23

terug
       
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.