Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

Workshop Second Screen Engagement


   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
terug

Themasessie "Apps" 21 februari 2013

Donderdag 21 februari vond bij GEA in het kader van Uitgeverij van de Toekomst de themasessie ‘Apps’ plaats.  De deelnemers aan Uitgeverij van de Toekomst 2 kregen de gelegenheid om samen met elkaar inspiratie op te doen en verdieping te maken. 


Rechts op de foto Mirjam Luijten (Pinch), links André Knol (GEA).

Hidde Kross van Sense Studios trapte af met een demonstratie van zijn videoplatform gekoppeld aan een papieren magazine. Deze innovatie in samenwerking met Agrimedia, Industrielinqs, Salt Magazine en Beyond Reality is één van de opvallende innovaties uit Uitgeverij van de Toekomst 1. Hij liet zien hoe een vakblad met landbouwmachines in enkele seconden de Top Gear voor tractorliefhebbers transformeert doordat de lezer de mogelijkheid krijgt om naadloos over te schakelen naar een video waarin een gigantische landbouwmachine de hoofdrol heeft. Verder bracht Wim Raaijen van Industrielinqs de eerste resultaten van dit nieuwe concept en de ervaringen met de ontwikkeling van businessmodellen en proposities voor adverteerders.

Dennis Kokkelink van Samsung, was voor de deelnemers van UvdT een beetje vreemde eend in de bijt, iets wat hij zelf volmondig bevestigde. Maar zijn toegankelijke presentatie over de marktontwikkelingen op het gebied van mobile, tablets en app’s werd belangstellend aangehoord. Zijn presentatie had tempo en zat vol opzienbare feiten over de huidige staat van de markt en wijze waarop de gebruikers de apparaten van Samsung inzetten om content te vergaren. Ondanks dat de uitgeefmarkt wel eens weerstand biedt, wist hij de aanwezige uitgevers op deze sessie te overtuigen waarom juist Samsung mogelijkheden biedt om content aan lezers aan te bieden. Hij sloot dan ook af met de uitnodiging om vooral contact te zoeken en de samenwerking aan te gaan met Samsung.

Mirjam Luijten van Pinch bracht haar verhaal vanuit het perspectief van IOS (Apple) en ging meer de diepte in op het onderwerp van deze dag; Apps. Als app bouwer wist zij de aanwezigen uiteen te zetten welke keuzes er gemaakt moeten worden voor het ontwikkelen van apps. Mirjam gaf de aanwezigen inzicht in hoe een app uiterst effectief kan zijn in het benaderen van je doelgroep. Vooral een goede marketingstrategie rondom de app is daarbij onontbeerlijk.

Na de pauze was het de beurt aan Bob van Duuren van Van Duuren Media. Gewapend met zowel een iPad als een Windows 8 Tablet gaf hij wat meer inzicht in de route en overwegingen van zijn uitgeverij bij de inzet en ontwikkeling van e-reading, gevolgd door een uitgebreide demonstratie van het digitale e-readingplatform Yindo. Het platform werkt geheel via de browser zodat er geen ‘native app’ nodig is, die aan de eisen van bijvoorbeeld Apple moet voldoen. Hierdoor is het gehuurde of aangeschafte materiaal altijd en overal beschikbaar waar internet aanwezig is. Doordat de pagina’s afzonderlijk worden opgehaald is het niet nodig om grote bestanden te downloaden. Door de slimme back-office onthoudt Yindo waar je als lezer gebleven bent, zelfs als je overstapt op een ander device. Voor uitgevers is er zelf de mogelijkheid van een white label oplossing waarbij men de eigen versie van Yindo geheel naar eigen smaak kan invullen. Een goed voorbeeld hiervan is Boekenwolk, een speciaal op kinderen gericht leesplatform voor de iPad

Arjan van ’t Hof van Yellowmind sloot af met zijn presentatie van de laatste ontwikkelingen van Tablisto, De koudwatervrees neemt af bij uitgevers om de eigen publicaties naast de andere merken op het virtuele schap te hebben. Inmiddels wordt dit door de meeste uitgevers geaccepteerd. De app ziet er gelikt uit en ook de navigatie en daarmee de gebruiksvriendelijkheid belooft veel leesplezier voor de gebruiker. Arjan raadt iedereen aan om de app te downloaden en Tablisto goed in te gaten te houden, want de komende maanden belooft Yellomind met een aantal noviteiten te komen die het digitale uitgeefvak een boost zullen geven.

De middag is zeer goed ontvangen door de deelnemers, getuigen de reacties en agenda’s voor afspraken en verdere concretisering. 

 
reageer 7 reacties
 
 
 

By 16. April 2011 - 16:30Ich bin leider noch nicht so weit, das ich mir einen ernsthaften Versuch zutrauen wÃr&0e¼#823d;Aber an deinem Link erkennt man genau den Unterschied, den ich meine!Antworten http://smavqskwya.com [url=http://mdtgohhqh.com]mdtgohhqh[/url] [link=http://jwbpbjqila.com]jwbpbjqila[/link]
8JXqWo52Zu  pmtFCNXx6zpZ 15-05-2016 19:35:50

I’m overwhelmed and humbled for being ch8;en&#o230sand now held more accountable by more readers too A wonderful incentive to stay the course.Thank you so much, Anita!
5PDMoFZYLqv9  SXvjhawC1o 14-05-2016 18:37:49

Aww, love it!! That’s the kind of relationship I have with my family too… even my extended family with auuc//nntlesscousins. I know not everyone is so lucky. *sigh*Oh please can’t you get a recipe for the pimientos de piquillo? It looks DELICIOUS!! :D http://admxqhgwzuv.com [url=http://peileuz.com]peileuz[/url] [link=http://letrda.com]letrda[/link]
mx9PPlDY  wi5P3FoEXMy 13-05-2016 20:33:16

comentou em 11 de março de 2012 às 19:16. CARINA NINA tente usar o ha#;l&8217fn half da MAC! Eu sou morena e ficou legal! As vezes uso o gloss candeia na Natura! Também é nude e fica lindo! Espero ter ajudado! Beijos!
oIB9LlKYTl  VLnbCLZqZlJ 12-05-2016 19:49:45

I live in an apmtarent in Rancho Palos Verdes, CA, Los Angeles.. . I want to clean the carpet in just one of the rooms.. . Should I just rent a Rug Docotor? Are those machines good? Or would it be better to just hire a carpet cleaning service?.
Wg5tJSb3z0  0yAA1Lgwz0e2 12-05-2016 07:27:49

Good pnitos all around. Truly appreciated.
qYeoJVyiAFKyS  JyjeyCMbEb 17-04-2013 13:38:24

That kind of thiinkng shows you're on top of your game
RjITZMTrVmZjoi  ERMgValRW 17-04-2013 11:58:34

terug
       
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.