Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   mk-Nieuws

Nieuwsoverzicht
Flitsberichten
terug

Startschot voor de tweede editie van 'Uitgeverij van de Toekomst'

Maar liefst 37 uitgeverijen en mediabedrijven gaan de komende twee jaar investeren in collectief innoveren. In navolging van de eerste editie van ‘Uitgeverij van de Toekomst’, die oktober 2011 van start ging, steken de deelnemers van ‘Uitgeverij van de Toekomst 2’ gezamenlijk ruim € 2 miljoen in een uitdagend innovatieprogramma. Dit brengt de deelnemende bedrijven niet alleen nieuwe inzichten, scenario’s en samenwerkingsvormen, maar zal ook leiden tot de ontwikkeling van nieuwe uitingsvormen, crossmediale concepten en concrete nieuwe producten en diensten. Gezamenlijk ontwikkelen zij oplossingen voor de uitgeverij van de toekomst.

Het innovatieprogramma wordt met circa € 1 miljoen ondersteund door een innovatiesubsidie (IPC) van Agentschap NL van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Dit bedrag is beschikbaar gesteld ter dekking van de kosten verbonden aan de collectieve innovaties, de daarop afgestemde individuele projectonderdelen en de organisatie van het innovatieprogramma. Bij de subsidieaanvraag heeft ‘Uitgeverij van de Toekomst’ ook dit jaar een notering in de top tien van gehonoreerde projecten verworven.
In mei 2012 zal het startschot voor ‘Uitgeverij van de Toekomst 2’ worden gegeven tijdens een kick-off bijeenkomst waarbij de meeste deelnemers elkaar voor het eerst zullen ontmoeten.

Het totale innovatieprogramma ‘Uitgeverij van de Toekomst’ bestaat hierdoor inmiddels uit 73 uitgeverijen, mediabedrijven, kennisinstellingen en aanverwante bedrijven, die gezamenlijk in totaal € 4,5 miljoen aan de ontwikkeling van het vakgebied besteden. De 36 deelnemende bedrijven uit de eerste lichting zijn al aardig op stoom geraakt en een tiental deelnemers bereikt in kleinere coalities de eerste resultaten. In de loop van 2013 zullen de innovaties uit het tweede innovatieprogramma ook opgeleverd worden.

De organisatie van de ‘Uitgeverij van de Toekomst’ is in handen van GEA consultancy, senior organisatieadviseur André Knol (initiatiefnemer en programmamanagement) en Stichting Informatie Media Innovatie (penvoerder), onder directie van Wim Verbei.

Voor meer informatie over het programma en de deelnemers zie www.uvdt.nl.

 
reageer 1 reacties
 
 
 

Haha, suhdoln't you be charging for that kind of knowledge?!
VbaWodEabLqGJYA  LUgppSxNCYWtEKZVUkA 16-04-2013 18:29:06

terug
       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.