Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   mk-Nieuws

Nieuwsoverzicht
Flitsberichten
terug

Uitgeverij van de Toekomst2 van start

Maandag 11 juni j.l. is het collectieve innovatieproject Uitgeverij van de Toekomst 2 met een goedbezochte kick-off bijeenkomst van start gegaan. Zesendertig bedrijven gaan binnen dit IPC-project de komende anderhalf jaar hun producten en/of diensten innoveren. Het programma van de kick-off bijeenkomst van Uitgeverij van de Toekomst 2 bestond grotendeels uit kennismaking – met de andere deelnemers, met de coaches en de begeleiders, met de werkwijze en met het inhoudelijke programma. 

Foto: Elisabeth Egon Viebre

De penvoerder herinnerde in zijn inleiding de deelnemers aan de afspraken die gemaakt werden met subsidiegever Agentschap NL. Bijvoorbeeld dat van hen verwacht wordt dat zij de afgesproken prestatie leveren door het uitvoeren van het goedgekeurde innovatieplan. En dat zij daarbij gaan samenwerken en kennisdelen met andere deelnemers. 

Coaches
Het programmamanagement en administratieve ondersteuning voor UvdT2 wordt net als bij UvdT1 verzorgd door GEA communicatielogistiek. Bij UvdT1, dat oktober 2011 van start ging met eveneens 36 deelnemers, nam initiatiefnemer André Knol, senior consultant van GEA, zowel het programmamanagement als het inhoudelijke programma voor zijn rekening. Bij UvdT2 zijn deze taken gesplitst. Patrick Swart, partner bij GEA, verzorgt nu het programmamanagement, André Knol verzorgt het inhoudelijke programma van het project.

Ook nieuw in de tweede editie van Uitgeverij van de Toekomst is het gegeven dat in het aanvangstraject, waarin elke deelnemer zich in eerste instantie richt op visie-, strategie- en idee-ontwikkeling, een coach de deelnemer begeleidt bij het maken van keuzes. Die coaching duurt totdat de coalities en samenwerkingsverbanden van kleinere groepen zijn gevormd en actief zijn. Daarna wordt de begeleiding overgenomen door coalitiemanagers. 
De coaches die de deelnemers door de verkenningsfase heen loodsen zijn mediaspecialist Anouk Binkhuysen, senior manager Gert Kroes, interim manager Alex Wiersma, GEA-consultant Michiel de Klein en GEA-associate Hermann Buss.

Foto: Elisabeth Egon Viebre

 

Pitchen
Het inhoudelijke programma van Uitgeverij van de Toekomst 2 is in feite opgesplitst in twee delen, zo lichtte André Knol toe. In de zomerperiode vindt de intake plaats door middel van een schriftelijke enquête onder de deelnemers en  kennismaking met de coaches. Het najaar van 2012 wordt naast de coachingsbijeenkomsten gebruikt voor het kennisprogramma, dat de deelnemers verdieping brengt van innovatiethema’s en -processen door een uitgebreid aanbod van expertsessies en workshops. 

Eind dit jaar moet door dit alles de idee- en coalitievorming voor elke deelnemer definitief gestalte hebben gekregen. In het jaar 2013 kan dan vervolgens de organisatie van de collectieve innovatie tot stand worden gebracht, met uiteindelijk het realiseren en implementeren van de innovatie als resultaat. 
Het kennisprogramma gaat eind september van start met een grote collectieve bijeenkomst waar deelnemers, maar ook leveranciers, kennisinstellingen en andere deskundigen met zowel hun vraag als hun aanbod kunnen pitchen voor later te verzorgen trainingen, workshops of kennissessies.

Wim Verbei

 
reageer 3 reacties
 
 
 

&#e1l;a1gui9n sabe cuando van a venir Ojos de Brujo a Barcelona? que envidia les tengo a todos los que fueron al viña, yo solo con verlos a ellos me conformaba, LOS ADORO http://lqiftokgywq.com [url=http://lkurjy.com]lkurjy[/url] [link=http://lkcwfimodu.com]lkcwfimodu[/link]
61pwgT0h  H8W7dj8FJF 15-05-2016 19:32:19

haha are you freaking kidding me? Wow, just when i thought i’d seen it all. I wonder who first decided to do this and who actually took the time to hone this as a craft. Some of those are abulslteoy amazing. I like the Zelda and American McGee Alice ones the best. The Mario ones are really cute too though.
hC9m6SUw7tD  euMSCw52 12-05-2016 19:45:50

We've arvired at the end of the line and I have what I need!
4c1voAoaWDy  tDFmytUSHp 12-05-2016 06:21:36

terug
       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.