Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
Innovatieprojecten en cases UvdT1

UvdT 1-project: Groove.me

Een coalitie van twee bedrijven, actief in de educatieve sector, ontwikkelde een lesmethode Engels onder de naam 
Groove.me, waaraan de leerlingen zelf input kunnen geven via de sociale media.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Educatieve versie van Collapsus

Codename Future, ontwikkelaar van innovatief, activerend digitaal lesmateriaal, en productiebedrijf Submarine, hebben in hun collectieve innovatieproject een online applicatie, c.q. een educatieve versie ontwikkeld van een multimediale “experience”, namelijk Collapsus, ook wel the energie risk conspiracy genoemd.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Instant website met enterprise CMS

Twee uitgevers van vakinformatie hebben in het kader van “Uitgeverij van de Toekomst I” gezamenlijk een crossmediaal platform ontwikkeld en dit gecombineerd met de innovatie van het uitgeefproces en de redactionele workflow.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Internationale website en nieuwsbriefmodule

Speciaal gericht op de online uitgave e-commerefacts is een internationale website en nieuwsbrief op het gebied van cross border e-commerce ontworpen, ontwikkeld en gerealiseerd. Het daartoe speciaal gebouwde content management systeem biedt de mogelijkheid om in drie talen te publiceren.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Mobiele site met content alliantie

In een collectief innovatieproject van Urban Connect en De Groene Amsterdammer werd een crossmediaal content-, verkoop- en distributiekanaal ontwikkeld.

Marokko.nl

Grootstedelijke jongeren, de doelgroep van Urban Connect, gaan steeds meer via de mobiel online. Om voor de urban jongeren een informatiefunctie te kunnen blijven vervullen, is een mobiele website daarom essentieel. In het project werd een state of the art mobiele site ontwikkeld, waarbij gelijktijdig een strategische content alliantie werd aangegaan. Dat wil zeggen dat de mobiele website werd gekoppeld aan vernieuwende content die samen met De Groene Amsterdammer wordt ontwikkeld in het kader van de LAB gedachte: content ontwikkeling met name gericht op achtergrondverhalen, rapportages, opinie en onderzoeken.

De artikelen worden op een vaste plek binnen de mobiele sites van Urban Connect en De Groene verzameld: rapportages, opinievorming en onderzoek gebaseerd op actuele gebeurtenissen. Door de content op beide sites te tonen, is er de mogelijkheid om argumentaties uit te wisselen en aan de artikelen toe te voegen. Ook kunnen de door de bezoekers aangedragen (user generated) discussies die plaatsvinden over de artikelen over en weer worden gebruikt.

Hierdoor kunnen Urban Connect en De Groene Amsterdammer nieuwe doelgroepen en nieuwe (al dan niet gezamenlijke) verdienmodellen verkennen. Door een state of the art mobiele site te ontwikkelen en strategisch content allianties aan te gaan kan Urban Connect haar marktpositie behouden en versterken.

Urban Connect is een bureau voor etnomarketing, communicatie met urban jongeren, marktonderzoek en interculturele reclamecampagnes. Het bedrijf is online uitgever van internet communities voor jongeren uit de grootstedelijke gebieden van Nederland, o.a. Marokko.nl, en Hababam.nl.
De Groene Amsterdammer is uitgever van het gelijknamige weekblad voor de intellectueel-maatschappelijke voorhoede, c.q. de bovengemiddeld nieuwsgierige lezer.

terug 

UvdT 1-project: Model voor content sharing

Twee crossmediale uitgevers op de markt van consumenten elektronica, in feite concurrenten die elkaar in de praktijk aanvullen qua content, hebben gezamenlijk een model voor content sharing ontwikkeld.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Online mobiel registratiesysteem voor congressen

In een innovatieproject hebben Magenta Publishing en Jakajima samengewerkt aan de ontwikkeling, koppeling en online toepassing van specifieke congressoftware in combinatie met het gebruik van sociale media. Het systeem werd ontwikkeld ten behoeve van de registratie en logistiek van het E-reading and Tablet Event.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Platform voor licenties

Een coalitie van twee bedrijven binnen “Uitgeverij van de Toekomst I” richtte zich op de ontwikkeling en creatie van een online licentie/rechten tool. Het project resulteerde in een crossmediaal distributiekanaal, in combinatie met een online applicatie.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Profiel pagina

In een gezamenlijk project hebben Emerce BV en Villamedia Uitgeverij BV voor hun community een profiel omgeving gecreëerd rondom een centrale database.

lees meer >>> 

UvdT 1-project: Search Engine marketing-dienst voor MKB

Brancheorganisatie en uitgever van vakinformatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en vakbladuitgeverij MYbusinessmedia ontwikkelden gezamenlijk een online applicatie en adviesdienst gericht op b-2-b, namelijk een Search Engine Marketing-dienst voor MKB-bedrijven. 

lees meer >>> 

       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.