Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen

Innovatieprojecten en cases UvdT2

UvdT 2-project: Boekplug-in

Het collectieve innovatieproject van Icontact BV en Van Duuren Media betrof de ontwikkeling van een crossmediaal (e-)boekenplatform met online verkoop en distributie, de Boekplug-in.

Van-Duuren-winkel

In 2006 startte Icontact met de ontwikkeling van de social DRM technologie BooXtream, die sinds 2011 ook voor eboeken in het ePub bestandsformaat beschikbaar is. BooXtream wordt aangeboden als dienst (webservice) en wordt door steeds meer uitgevers en webshops gebruikt.

In het verlengde van deze dienst, ontwikkelden Icontact en Van Duuren Media de zogeheten Boekplug-in. De innovatie laat een auteur of uitgever op eenvoudige wijze zijn WordPress-website voorzien van een (download)winkel voor eigen (e-)boeken. De plug-in bevat essentiële functies om de winkel in te richten en te runnen. De plug-in zelf zal gratis worden aangeboden, maar voorwaarde voor het gebruik is het hebben van een account bij MediaWallet (om af te rekenen), Yindo (optie; voor het kunnen leveren van p- en streaming boeken) en BooXtream (voor de watermerk/e-fullfilmentdiensten).

Boekplug-in is met behulp van (open) standaarden opgezet als uitbreiding van de WordPress plugin WooCommerce. De bestaande (open source) technologie werd aangevuld met koppelingen (nieuwe API’s) naar zelfontwikkelde software, waardoor deze software voor een bredere groep gebruikers beschikbaar werd.

De ontwikkelde tool Boekplug-in zal verder worden uitontwikkeld en beschikbaar gesteld via o.a.www.booxtream.com. De toepassing lijkt aan een groeiende vraag te voldoen. Steeds meer (kleine) uitgevers en auteurs willen (e)boeken direct aan de consument gaan verkopen, en hadden daarvoor weinig keuze voor wat betreft de te gebruiken tools. De traditionele partijen in de (digitale) distributieketen binnen het boekenvak zorgen voor relatief hoge kosten voor kleingebruikers. Voor de toekomstige klanten van Boekplug-in zal kostenbesparing de voornaamste reden zijn om deze dienst te gaan gebruiken, naast het feit dat het onderliggende WordPress platform erg populair is bij deze doelgroep. Een tweede reden is de grotere flexibiliteit om zelf (digitale) content te kunnen aanbieden en verkopen.

De ontwikkeling van Boekplug-in heeft een katalyserende werking gehad op het uitbreiden van de functionaliteiten van de onderliggende diensten BooXtream en Yindo/MediaWallet. Er zijn nieuwe API’s ontwikkeld, die voor een verbetering in marktpositie en een verlaging van de (implementatie)kosten kunnen zorgen.

Icontact BV  is een softwarehuis dat gespecialiseerd is in crossmediale e-commerce-, publicatie- en workflow-projecten voor het boeken- en uitgeversvak.

Van Duuren Media B.V.  is uitgever van management-, ict-, fotografie-, en studieboeken. Tot de groep behoren Van Duuren Management B.V. en Uitgeverij Link B.V. Ook is Van Duuren Media mede-initiatiefnemer van het e-reading platform Yindo, dat toegang tot streaming content geeft van circa 70 uitgeverijen.

  

terug 


UvdT 2-project: OOR Spotify app

In hun collectieve innovatieproject binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” realiseerden Argo Special Media B.V., Pinch BV en Noise BV een online en mobiele applicatie voor muziekliefhebbers.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Interactieve educatieve iBooks

Het collectieve innovatieproject van Lijn 43 en Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie behelsde de ontwikkeling van een crossmediaal e-learning platform met online verkoop en distributie.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Stramien voor digitaal portaal met bordlessen

Boekie Boekie en Stichting Poem Express ontwikkelden binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een stramien voor het creëren van een multimediaal digitaal platform met kwalitatief hoogwaardige literaire en kunstzinnige projecten voor kinderen en jongeren.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Blossom Books app

In hun collectieve innovatieproject binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” hebben Uitgeverij Kluitman en Gelling Publishing en Training een mobiele app ontwikkeld rondom het imprint Blossom Books, met integratie van social reading.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: E-learning platform voor docenten

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” ontwikkelden Co-Piloten en NWST NeWSTories een crossmediaal e-learning platform met online verkoop en distributie, in combinatie met een nieuw uitgeefconcept en beheer van klantrelaties met inzet van CRM.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: FutureBase

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” brachten Media Primair Uitgeverij, Contender BV en NWST NeWSTories bv de FutureBase tot stand.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Pilotproject klantomgeving

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” hebben Uitgeverij Snor, Uitgeverij Mo’Media en Uitgeverij De Geus een pilotproject uitgevoerd gericht op het ontwikkelen en uitbreiden van de klantomgeving.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Event app

Het collectieve innovatieproject van Broadband TV News en Techwatch BV binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” behelsde de ontwikkeling van een event app.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Tijdschriftenwebshop met pre-order systeem

In een collectief project hebben Music Maker Media Group en Ode/The Optimist een tijdschriftenwebshop en een daarbij behorend pre-order systeem ontwikkeld.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Enterprise Service Bus

Tuxx.NL en Techwatch BV ontwikkelden binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een webgebaseerde IT-architectuur waarmee websites ook in de toekomst eenvoudig uitbreidbaar zijn.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Video in magazine

In een collectief gericht op de innovatie van uitgeefprocessen, hebben Scope Business Media en Uitgeverij PS binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een concept ontwikkeld voor het integreren van een videoplayer in een print magazine.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Prototype multimediale app

Het collectieve innovatieproject van Blue Flower Media en Yellowmind binnen het programma “Uitgeverij van de Toekomst 2” behelsde de ontwikkeling van een multimediaal prototype van een app gebaseerd op een verder te ontwikkelen digitaal distributieplatform.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Pakkettenmodule voor online kiosk

In een project gericht op de ontwikkeling van een crossmediaal verkoopkanaal, heeft Sellvia een pakkettenmodule ontwikkeld.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Inct platform

Inct Publishing ontwikkelde binnen het “Uitgeverij van de Toekomst 2”-traject een online kennis- en informatienetwerk, c.q. een online omgeving waarin op een vernieuwende wijze vakinformatie gepubliceerd kan worden.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Woordenschatapp

In een individueel traject heeft Gelling Publishing binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een app ontwikkeld rond het fenomeen woordenschat. De woordenschatapp (als zodanig in de Appstore) is geschikt voor iPad en gekoppeld aan de website Woordenschatplus.

lees meer >>> 

       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.