Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen

Innovatieprojecten en cases UvdT2

UvdT 2-project: Boekplug-in

Het collectieve innovatieproject van Icontact BV en Van Duuren Media betrof de ontwikkeling van een crossmediaal (e-)boekenplatform met online verkoop en distributie, de Boekplug-in.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: OOR Spotify app

In hun collectieve innovatieproject binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” realiseerden Argo Special Media B.V., Pinch BV en Noise BV een online en mobiele applicatie voor muziekliefhebbers.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Interactieve educatieve iBooks

Het collectieve innovatieproject van Lijn 43 en Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie behelsde de ontwikkeling van een crossmediaal e-learning platform met online verkoop en distributie.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Stramien voor digitaal portaal met bordlessen

Boekie Boekie en Stichting Poem Express ontwikkelden binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een stramien voor het creëren van een multimediaal digitaal platform met kwalitatief hoogwaardige literaire en kunstzinnige projecten voor kinderen en jongeren.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Blossom Books app

In hun collectieve innovatieproject binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” hebben Uitgeverij Kluitman en Gelling Publishing en Training een mobiele app ontwikkeld rondom het imprint Blossom Books, met integratie van social reading.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: E-learning platform voor docenten

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” ontwikkelden Co-Piloten en NWST NeWSTories een crossmediaal e-learning platform met online verkoop en distributie, in combinatie met een nieuw uitgeefconcept en beheer van klantrelaties met inzet van CRM.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: FutureBase

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” brachten Media Primair Uitgeverij, Contender BV en NWST NeWSTories bv de FutureBase tot stand.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Pilotproject klantomgeving

In een collectief project binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” hebben Uitgeverij Snor, Uitgeverij Mo’Media en Uitgeverij De Geus een pilotproject uitgevoerd gericht op het ontwikkelen en uitbreiden van de klantomgeving.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Event app

Het collectieve innovatieproject van Broadband TV News en Techwatch BV binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” behelsde de ontwikkeling van een event app.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Tijdschriftenwebshop met pre-order systeem

In een collectief project hebben Music Maker Media Group en Ode/The Optimist een tijdschriftenwebshop en een daarbij behorend pre-order systeem ontwikkeld.

Muziekopjemat

Muziekbladopjemat.nl is de in dit project ontwikkelde webshop voor nieuwe en oudere uitgaven van de (fysieke) magazines van de Music Maker Media Group. De shop biedt de mogelijkheid om door (lowres)edities van de tijdschriften te bladeren en geeft veel informatie over de inhoud van de uitgaven. Muziekbladopjemat.nl biedt daarnaast de mogelijkheid om (middels actiecodes) een hogere verkoop te initiëren via nieuwsbrieven en social media.

Ook innovatief zijn de zogenoemde ‘pre-order acties’: direct nadat een uitgave naar de drukker gaat wordt deze als doorbladerbare preview gedeeld met nieuwsbrieflezers en social media-vrienden, die dan de mogelijkheid hebben om het blad binnen een bepaald tijdsbestek te bestellen zónder verzendkosten. De ‘pre-orders’ worden vervolgens nog net op tijd toegevoegd aan het ‘bulkbestand’ dat naar de reguliere abonnees wordt verzonden, waarmee dit gezien de lage verzendkosten de meest lucratieve verkopen zijn t.o.v. de winkelverkoop en de reguliere abonnee-oplage.

Het resultaat van dit project – dat in 2012 operationeel is geworden – is dat er via pre-orders gemiddeld zo’n 60 edities van nieuwe nummers worden verkocht via de webshop. Daarnaast gaat de verkoop van nieuwe maar vooral oudere edities (voorheen 0 verkopen na afloop van de looptijd van een blad) nu continu door: elke dag komen er bestellingen binnen, mede dankzij de goede vindbaarheid van de website en de producten bij zoekmachines (dankzij de uitvoerige samenvattingen). De omzet van Muziekbladopjemat.nl was in 2013 bijna 10.000 euro.

Ook ontwikkelde MMMG een nieuwe en specialistische marktplaats voor muziekinstrumenten. Het is een online platform, dat voor de consument (muzikant) maar ook voor de zakelijke markt (muziekwinkels en importeurs) tal van nieuwe functies biedt. Het platform is nog niet publiek toegankelijk.

Music Maker Media Group is uitgever van media voor muzikanten (special interest) en muziekliefhebbers (publieksbladen). De uitgaven zijn: Musicmaker, Lust For Life en De Bassist, zowel in print als online. Ook exploiteert MMMG het web-only magazine ClasssicRockMag.nl.

Uitgeverij Ode is uitgever van het opinietijdschrift Ode en het gezondheidsmagazine Medisch Dossier. In mei 2013 veranderde de naam van uitgeverij en tijdschrift in The Optimist. In maart 2014 werd Ode Nederland failliet verklaard.

  terug 


UvdT 2-project: Enterprise Service Bus

Tuxx.NL en Techwatch BV ontwikkelden binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een webgebaseerde IT-architectuur waarmee websites ook in de toekomst eenvoudig uitbreidbaar zijn.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Video in magazine

In een collectief gericht op de innovatie van uitgeefprocessen, hebben Scope Business Media en Uitgeverij PS binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een concept ontwikkeld voor het integreren van een videoplayer in een print magazine.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Prototype multimediale app

Het collectieve innovatieproject van Blue Flower Media en Yellowmind binnen het programma “Uitgeverij van de Toekomst 2” behelsde de ontwikkeling van een multimediaal prototype van een app gebaseerd op een verder te ontwikkelen digitaal distributieplatform.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Pakkettenmodule voor online kiosk

In een project gericht op de ontwikkeling van een crossmediaal verkoopkanaal, heeft Sellvia een pakkettenmodule ontwikkeld.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Inct platform

Inct Publishing ontwikkelde binnen het “Uitgeverij van de Toekomst 2”-traject een online kennis- en informatienetwerk, c.q. een online omgeving waarin op een vernieuwende wijze vakinformatie gepubliceerd kan worden.

lees meer >>> 


UvdT 2-project: Woordenschatapp

In een individueel traject heeft Gelling Publishing binnen “Uitgeverij van de Toekomst 2” een app ontwikkeld rond het fenomeen woordenschat. De woordenschatapp (als zodanig in de Appstore) is geschikt voor iPad en gekoppeld aan de website Woordenschatplus.

lees meer >>> 

       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.