Home
 
gebruikersnaam  
 
wachtwoord  
Gegevens onthouden
 
     

 
   OVER UVDT

Innovatieprojecten UvdT2
Doelstelling
Innovatiethema's
Deelnemers UvdT1
Deelnemers UvdT2
Deelnemers UvdT3
Innovatieprojecten UvdT1
Innovatieprojecten UvdT2
Innovatieprojecten UvdT3
Organisatie
Kennispartners
Leveranciers
Vragen en opmerkingen
terug

Uitgeverij van de Toekomst presenteert 15 succesvolle innovatieprojecten

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Planetarium in Amsterdam, presenteerden deelnemers van Uitgeverij van de Toekomst gisterenmiddag de resultaten van in totaal vijftien innovatieprojecten. Dit is slechts een eerste selectie van een groter aantal opgeleverde projecten. Het merendeel van de nieuw ontwikkelde producten en diensten is in nauwe samenwerking tussen twee of meer uitgeverijen en mediabedrijven tot stand gebracht.


Een video-lesmethode waarmee kinderen al zingend Engels leren, een crossmediaal platform voor docenten, en een videoplatform met interactieve leermiddelen waren enkele van de innovaties die op educatief gebied werden gepresenteerd. Maar ook de andere gerealiseerde projecten toonden een grote variëteit. Van een tool voor het snel en goedkoop omzetten van een printproduct naar interactieve app voor mediatablet en mobiel, tot het in print inbouwen van beeldherkenning in combinatie met een aan het eigen merk gebonden web-tv. En van een online registratiesysteem voor event-organisaties, tot een holografie-box voor de consumentenmarkt.

De uitgeverijen en mediabedrijven die de innovaties presenteerden, maken deel uit van een groep van 36 ondernemingen die eind 2011 is gestart met het collectieve innovatieprogramma Uitgeverij van de Toekomst. Dit programma, dat wordt ondersteund door een innovatiesubsidie (IPC) van Agentschap NL van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, bestaat inmiddels uit drie groepen van in totaal 120 uitgeverijen, mediabedrijven en kennisinstellingen. Uitgeverij van de Toekomst is een initiatief van André Knol, senior organisatieadviseur bij GEA consultancy, en Wim Verbei, directeur van de Stichting Informatie Media Innovatie. Het innovatieprogramma wordt begeleid door een team van GEA-adviseurs. De deelnemers aan dit collectieve innovatieproject investeren in totaal minimaal € 7 miljoen in gezamenlijk te realiseren innovaties.

De eerste groep van 36 bedrijven van Uitgeverij van de Toekomst (UvdT I) rondt momenteel dit innovatietraject af. Een volgende groep van 36 deelnemers (UvdT II) is begin 2012 van start gegaan en zal uiterlijk januari 2014 een reeks van nieuwe producten en diensten opleveren. De derde en grootste groep van 40 uitgeverijen en mediabedrijven (UvdT III) zal eind 2014 klaar zijn met dit uitdagende innovatieprogramma.

Compilatievideo innovaties uit Uitgeverij van de Toekomst 1
Voor deze gelegenheid werd ook een videotrailer gemaakt door Sense Studio's. Klik hier om de video te bekijken.

Door Wim Verbei, penvoerder Uitgeverij van de Toekomst

 
reageer 0 reacties
 
 
 

terug
       
 
 
Uitgeverij van de Toekomst | Stationsplein 28 | 1382 AD Weesp | T: 0294 - 41 09 19 | E: info@uvdt.nl | I: www.uvdt.nl


Disclaimer


© 2011, UVDT. All rights reserved.